Як користуватися коптильнею гарячого копчення
Останнім часом великої популярності набувають саморобні копчені закуски і домашні каганця. Але мало вибрати коптильню, відповідну потребам господарів будинку. Ще важливо знати, як користуватися коптильнею.
- насипати на дно трохи тирси і тріски;
- на підставці встановити піддон для збору жиру;
- над піддоном на необхідній висоті розмістити решітки з продуктами;
- накрити каганець кришкою і встановити над невеликим багаттям.
Вогонь нагріває дно апарату, тріска починає тліти і виділяти дим. Тривалість обробки становить 30-60 хвилин.
Як користуватися коптильнею холодного копчення
В установці для холодного копчення дим утворюється окремо від коптильної камери, в димогенератора, який з'єднується з коптильнею димоходом. Для приготування копченостей в димогенератора розлучається вогонь і дим починає надходити в коптильную камеру. Проходячи по димоходу він остигає і процес копчення відбувається при температурі до 30 ° С. Тривалість обробки складає до 2 діб.
Як користуватися каганцем в домашніх умовах
Домашні копченості можна приготувати не тільки у дворі, а й на кухні багатоповерхового будинку. Обов'язковою умовою є наявність витяжки.
Як користуватися коптильнею з нержавійки з димовідводом
Найпростішим пристроєм для використання в квартирі є коптильня з димовідводом. За конструкцією цей апарат схожий на коптильню з нержавійки, але в кришці є патрубок, на який надівається димовідвідна трубка:
- на дно насипаються тирса;
- на підставці встановлюються піддон для жиру і решітки з м'ясом;
- коптильня з продуктами ставиться на газову або електроплиту;
- пристрій накривається кришкою з димовідвідної шлангом;
- шланг виводиться в кватирку або вентканал;
- під коптильнею запалюється вогонь.
Дим, що утворюється при нагріванні тріски, виходить через шланг на вулицю, тому така домашня коптильня для газової плити майже не димить і її можна використовувати в умовах міської квартири.